Kabeli olemasolu teatakse vanade maalide ja arhiivimaterjali põhjal, kuid 17. sajandil lõhuti Tudorite kuninglik Placentia palee maha ning asemele ehitati Greenwichi haigla, praegune Vana Mereväekolledz, teatab The Telegraph.

Siiani puudus aga igasugune tõestus sellest, et kabel on säilinud. Ehitustööde käigus leiti tellisemüür, mille edasisel uurimisel avastasid Londoni muuseumi neli arheoloogi kabeli idaseina. Veel tuli välja 3 meetri pikkune ning ligi kahe meetri laiune must-valge glasuurtellistega kaetud põrand. Põranda all on siiani läbi uurimata õõnsus.

Idasein oli ilmselt koht, mille ees kuningad palvetasid, kuna seal pidi asuma ka altar. Samas kabelis laulatati Henry VIII kahega oma kuuest naistest — Aragoni Catherine’iga ja Anne Clevesiga.

Kabeli lähedalt on välja kaevatud muidki ehitise osasid, näiteks eesruumis suur kamin.

Inglise ajaloolaste kinnitusel on tegu suurima arheoloogilise leiuga Londonis viimase kümne aasta jooksul, kuna heidab valgust Tudori õukonna siseellu ja tollasesse olustikku muutmatul kujul. Teiste, säilinud paleede kabelid on kõik hiljem ümber ehitatud.

Placentia palee on Tudorite Londoni paleedest üks vähem tuntumaid. Algaegadel oli selle näol tegemist Bellacourt nimelise mõisaga, Henry VI nimetas ta Placentiaks, tähistamaks palee mugavat asukohta. Palee oli Henry VIII üks lemmikresidentse, seal sündisid hilisemad Inglise kuningannad Mary ja Elizabeth.