Vene merevägi leidis esmaspäeval Kurski lähedalt objekti, mis näib olevat välismaise, võimalik et Briti allveelaeva tükk, teatas uudisteagentuur Interfax.

Allveelaeva komandosilla reelingu tükk leiti 108 meetri sügavusel Barentsi meres lebava Kurski vrakist umbes 330 meetri kaugusel.

Sõjaväe esindajate sõnul on leiu üle liiga vara järeldusi teha, sest see võib olla merepõhjas lebanud juba aastaid. Sellegipoolest peetakse Kurskit 12. augustil tabanud katastroofi esmaseks võimalikuks põhjuseks kokkupõrget välismaise allveelaevaga, "kõige tõenäolisemalt Briti laevaga", vahendas Interfax mereväe esindaja sõnu.

Mereväe esindaja kinnitas ka, et esimestel katastroofijärgsetel päevadel nähti Kurski uppumiskoha läheduses avariipoid, mis saanud pärineda Vene allveelaevalt. Paraku nähti poid õhtul ning hommikuks olid lained selle minema viinud.

Katastroofi kronoloogiat paika pannes teatasid merejõudude esindajad, et 12. augustil kell 23.30 jättis Kursk sideseansi vahele, mipeale alustati laeva otsinguid. Kell 7 hommikul teatas kaitseminister Igor Sergejev juhtunust presidendile. Ta raporteeris, et laev on leitud ning algamas on meeskonna päästmine.

Infoallikate väitel keelitas minister presidenti tungivalt, et too avariipaika ei sõidaks.