Vähem kui kolme kuu vältel on leitud kolm jõhkral moel mõrvatud naise laipa. Esimene leiti torsona Thamesist, teise kehaosad kotti topituna ühest kanalist ja viimane oli kinni seotud ja vaipa keeratud. Kahes esimeses ohvris on ära tuntud prostituudid.

Scotland Yard teatas kolmapäeval mõrvajuurdluse alustamisest. Kolmas laip, umbes 40-aastane neegrinaine, leiti Thamesi jõest Londoni kesklinnas Lambethi silla lähedal.

Erinevalt esimestest ohvritest oli laip sedakorda ühes tükis, kuid politsei peab siiski võimalikuks, et kõik kolm juhtumit on omavahel seotud, ütles Scotland Yardi pressiesindaja. Lahkamisel tuvastati surma põhjuseks kaela kokkusurumine.

“Me ei ole hukkunu isikut veel kindlaks teinud,” ütles pressiesindaja. Arvatakse, et laip on vees olnud alla nädala.

Politsei keeldub kolme juhtumi seoste üle spekuleerimast, kuid juhtum toob meelde Jack the Ripperi, kes tappis 1888. aastal kolme kuuga Londoni East Endis vähemalt seitse naist, kõik prostituudid.

Alati lõikas ta naistel kõri läbi ja sageli lõikas ka laibad tükkideks. Jack the Ripperi juhtum on üks mõistatuslikumaid mõrvalugusid Inglismaa ajaloos ja pakub tänini inimeste kujutlusvõimele kõvasti tööd.

Veebruaris leidis Londoni politsei Regenti kanalist 31-aastase prostituudi Paula Fieldsi kehaosad. Naist oli viimati nähtud detsembris punasesse autosse istumas.

Mõrtsukas oli tema liaba tükkideks eraldanud ja kottidesse toppinud. Kottide külge olid seotud tellised ja need siis kanalisse visatud. Põhjalikest otsingutest hoolimata pole kõiki kehaosi tänini leitud.

Detsembris avastati Lääne-Londonist Chelsea sadama lähedal Thamesis hulpiv torso. Hiljem tehti kindlaks, et see kuulus 24-aastasele prostituudile Zoe Parkerile. Keha alaosa ei ole tänini leitud. Politsei hinnangul raiuti tapetud naine ilmselt mõõgaga vöökohast kaheks.