Süüriast pärit perekonnas töötas mees varasemalt rõivadisainerina ning naine on ametilt meditsiiniõde. Mõlemale oleksid vajalikud ka täiendavad keeleõpingud, kuna Süüriast pärit perekond räägib ainult araabia keelt.

Eritreast saabunud põgenikeperes räägitakse ka inglise keelt: pereisa töötas varasemalt majutusäris ning räägib inglise keelt soravalt. Tema naine on ametilt juuksur. Mõlemas peres on üks eelkooliealine laps, vahendas RusDelfi.

Kuue põgeniku varjupaigataotlusi asutakse läbi vaatama juba sel nädalal, lõpliku otsuse tegemiseks on aega üks kuu. Positiivse otsuse korral väljastatakse pagulasperedele kuni kolmeaastane elamisluba. See annab neile õiguse Lätis elada, töötada ning õppida.

Läti siseministeeriumi teatel jõudis ööl vastu 6. veebruarit riiki kuus esimest põgenikku Euroopa Liidu ümberpaigutamise programmi raames. Tegu on kahe perekonnaga, üks pärit Eritreast ja teine Süüriast. Mõlemas perekonnas on ka kooliealine laps, edastas Läti Delfi. Pagulaspered toimetati Mucenieki pagulaskeskusesse.

Enne Lätti saabumist võeti põgenikelt sõrmejäljed ning tehti esialgne taustakontroll Kreekas.

Viimastel andmetel on Läti kahe aasta jooksul valmis Itaaliast ja Kreekast vastu võtma 531 varjupaigataotlejat.