Marina Litvinenko nimetas Putinit Vene diktaatoriks ning süüdistas teda oma mehe mõrvas ja Venemaa eelmise aasta valimiste võltsimises, teatab Daily Telegraph.

Marina Litvinenko ütles, et ei näe mingit loogikat või järjekindlust Valgevene presidendi Aljaksandr Lukašenka Suurbritanniasse mittelubamisel ja Putini lubamisel.

„Härra Putini agendid tapsid mu abikaasa, Briti kodaniku, keset Suurbritannia pealinna ja mürgitasid sadu süütuid inimesi radioaktiivse mürgiga – rääkimata sellest, et ta on võltsinud Vene valimisi, surunud maha sõnavabaduse, peksnud meeleavaldajaid ja vangistanud dissidente täpselt samamoodi nagu härra Lukašenka,“ ütles Marina Litvinenko.

Marina Litvinenko, kes elab koos pojaga endiselt Londonis, kutsus kaaslinlasi üles kandma Putini saabumise päeval Vene protestiliikumise sümbolit valget linti ning ütles, et see oleks sobiv viis Venemaa presidendi tervitamiseks.

Neljapäeva hommikul avaldas tosinkond tuntud rokkmuusikut avaliku kirja, milles kutsuti Putinit üles tagama punkbänd Pussy Riotile õiglane kohtupidamine.

Endine male maailmameister ja Vene opositsiooniliider Garri Kasparov kutsus ajelehes Times üles keelama Putini visiidi olümpiamängudele.

„Tema ainus huvi on isikliku võimu näitamine ja rahva raha liigutamine oma semude kätte nii tõhusalt kui võimalik. Ta tahab valitseda nagu Stalin ja elada nagu Roman Abramovitš,“ kirjutas Kasparov.