Tegu on Briti peaministri esimese visiidiga Venemaale pärast 2006. aasta novembrit, kui Londonis tapeti endine Vene luuraja Aleksandr Litvinenko, vahendab BNS.

Briti politsei väitel mõrvas Litvinenko endine KGB luureagent, praegune duumasaadik Andrei Lugovoi, kes olevat pannud tema tee sisse radioaktiivset polooniumi, kuid Vene võimud tõrjuvad süüdistusi.

Marina Litvinenko ütles usutluses lehele Times, et mõistab vajadust Venemaaga diplomaatilisi ja kaubandussidemeid arendada, kuid see ei tohiks toimuda tema mehe arvelt.

"Ma ei ole sugugi Venemaa vastu, kuid ma toetan õiglust, ja ma ei taha, et keegi sureks sellisel kohutaval moel, sest keegi kusagil kõrgetes valitsusringkondades otsustas teises riigis inimese mõrvata, sest ta ei meeldi neile või nemad ei meeldi talle. Me peame sellele lõpu tegema," ütles ta.

Ta ütles, et ootab Cameronilt enamat kui lihtsalt selle teema jutuks võtmine.

"Inglismaal tähistab kõik õiguslikke traditsioone, reegleid. Sa võid olla ükskõik kes, kuid pead siiski seadusi tätima. Kui nad otsustavad selle juhtumi mingil põhjusel lihtsalt sinnapaika jätta, siis muudaks see minu arvates Inglismaad pöördumatult."