„Mind teeb murelikuks plaan muuta Soome marginaalseks, tõmmata tagasi kõikidest Euroopa kohustustest ning organitest. See on Timo Soini suurim lööklause ja kõikide debattide teema. Mina olen aga realist ning olen veendunud, et Soome tulevik on euroliidu ja eurotsooni liikmena. Olen vendnud, et saame üle sellest kriisist ja ebakindlusest koos euroga,“ lausus Lipponen.

Lipponen lisas, et tema poliitika on ikkagi eurosuunaline ning Soome seotus ühisrahaga ja läbi selle ühisturuga.

„Kui euro kukub kokku, siis muutub Saksamaa uuesti Euroopa superjõuks, seda nii majanduslikult kui ka sõjaliselt. Mul ei ole midagi Saksamaa vastu, kuid selline jõud ja tasakaalustamata võim ei oleks normaalne ja kasulik kogu Euroopale,“ lisas Lipponen.

Lipponeni kampaania teine teema on sõnum, et põlissoomlased ei tohi valimisi mitte mingi hinna eest võita ega tohi määrata Soome riigi suunda tulevikus.

Rääkides aga oma teisest konkurendist, peaaegu pooli valijaskonna hääli omavast Sauli Niinistöst, sõnab Lipponen, et tema suurim probleem on selles, et ta ei räägi asjast ja püüab näida kõigi sõber. „Niinistö ütleb, et valige presidenti nii, nagu teile õige tundub. Niisiis, mina ütlen, et ärge valige Niinistöt, kui ta nii arvab. Soome valija peaks valima strateegiliselt ja seda, kes pakub parimat tulevikku,“ lausus Lipponen.