Pronksiöö korraldamises kahtlustatud, kuid õigeksmõistetud skandalist Dmitri Linter ütles Vene ajalehele Izvestija, et annab siseministeeriumi riiki sissesõidu takistamise pärast kindlasti kohtusse.

„Kohtusse annan ma hagi kindalasti. Sest see pole juba esimene kord kui mind Lätti ei lastud. Esimene kord juhtus see neli aastat tagasi, toona Läti polnud veel Schengenis. Siis mind süüdistati Vene Koolide Kaitse Staabi toetamises. Aasta kehtis mulle sissesõidukeeld. Pärast pikka kirjavahetust ministeeriumi juhiga võeti keeld (ilma kohtusse pöördumiseta) maha,“ jutustas Linter Vene ajakirjanikele.

„Ja nüüd ma tahan taotleda seda, et kohus keelaks igal suvalisel ministril anda välja taolisi käske minu aadressil,“ võttis Öise Vahtkonna aktivist oma hagi põhjuse kokku.

Tema sõnul suunasid Eesti eriteenistused Läti korrakaitseorganid tema jälgedele.

„Ma olen selles veendunud. Juhul kui asi jõuab kohtusse, tuleb Läti võimudel paljastada oma allikad. Ja siis selgub, et Riia ja Tallinn teevad antifašistide tegevuse tõkestamisel koostööd,“ ütles Linter.

„Selle tegevuse ainus eesmärk on vastutegevus Venemaale. Iga organisatsioon, mis suhtub lojaalselt Venemaasse, satub tahtliku riikliku diskrimineerimise alla,“ süüdistas Linter Riiat ja Tallinna.