“Ma olen olnud silmitsi ka raskemate hetkedega,” tsiteeris päevaleht Maariv valitsusjuhti enne pühapäeval toimuvat referendumit.

Haaretzi küsitluse põhjal toetab Sharoni plaani ainult 36 protsenti Likudi liikmetest ning vastu on 43 protsenti. Nädal tagasi oli toetajaid 47 protsenti ja vastaseid 40 protsenti.

Ajalehe Yedioth Ahronoth gallupis pooldas Gaza juudiasunduste likvideerimist 40,5 protsenti ja vastu oli 47 protsenti vastanutest.

Sharon hoiatas neljapäeval, et Likud õõnestab ja hävitab ennast, kui lükkab tema plaani tagasi.

Arvatakse, et Sharon esineb reede õhtul televisioonis ning võib ähvardada tagasi astuda, kui partei pöördub tema vastu.

Enamus iisraellastest pooldab raskelt kaitstavate juudiasunduste likvideerimist Gazas ning poliitikavaatlejad ei ennusta Sharoni kadumist poliitikast.

“Küsitlused prognoosivad Sharonile kaotust, kuid tuleb meeles pidada, et ta on härra Comeback,” kirjutas Haaretzi kommentaator Aluf Benn.

Sharoni sõnul parandab Gazast lahkumine Iisraeli julgeolekut pärast kolm ja pool aastat kestnud võitlust palestiinlastega.

Paljud Likudi liikmed on aga 1967. aasta Lähis-Ida sõjas hõivatud alade loovutamise vastu ning on nimetanud Sharoni plaani “terrori premeerimiseks”.

Palestiinlaste sõnul püüab Sharon oma plaaniga tugevdada kohalolekut Läänekaldal, kus likvideeritakse ainult neli asundust 120-st.