Maleturniiri korraldamise asjus 12. juunil Liibüas viibinud ja ka ise NATO pommitamise alla sattunud Iljumžinovi sõnul on Gaddafi valmis koheselt alustama alliansiga läbirääkimisi, vahendab Interfax.

„Visiidi ajal oli mul kontakt Liibüa septembrirevolutsiooni juhtkonna ja kolonel Muammar Gaddafiga. Vestluse käigus ma sain selge ja otsese koloneli kinnituse valmidusest alustada viivitamatult tingimusteta läbirääkimisi NATO ja Bengazhi esindajatega riigis toimuvate konfliktide rahumeelseks lahendamiseks,“ seisab Iljumžinovi poolt NATO liikmesriikide juhtkondadele Liibüast toodud läkituses.

Iljumžinov saabus Liibüasse Gaddafi vanima poja Muhammedi kutsel, kes juhib riigi olümpiakomiteed. Turniir Liibüa pealinnas peaks toimuma 1. oktoobril.

FIDE president jutustas ajakirjanikele, et sattus visiidi käigus ka pommirahe alla ja pidi varju otsima. Kohtumine kolonel Gaddafiga toimus mingis punkris ja kestis kaks tundi, mille käigus mehed mängisid ka malet

Liibüas on käimas kodusõda: Tripoli on Gaddafi jõudude kontrolli all. Kodusõtta on sekkunud ka NATO, mis on võtnud mässajate poole ja pommitab regulaarselt koloneli residentsi ning tema vägesid.

Täna hommikul kostis Gaddafi tugevalt kindlustatud residentsi juurest mitmeid plahvatusi ja selle kohal võis näha kerkivat suitsu.

Liibüa mässulised vallutasid eile kolm asulat, üritades võtta oma kontrolli alla olulise teedesõlme, mis ühendab Tripoli, Yefreni ja Zintani linnu.

Valge maja kaitseb Liibüa kampaaniat