"Võimud kontrollivad täielikult Tripoli lennuvälja," kinnitas asesiseminister Omar al-Khadrawi ajakirjanikele. Ministri sõnul vahistati kümneid omakaitseväelasi ning võeti neilt relvad, vahendab BNS.

"Ravuslik üleminekukomitee andis sise- ja kaitseministeeriumile ülesande kasutada kõiki vahendeid lennuvälja kontrolli alla saamiseks, sealhulgas ka jõudu," märkis minister.

Khadrawi sõnul tungisid julgeolekujõud lennuväljale, kui läbirääkimised nurjusid.

"Mõned ründajad põgenesid ja teised alistusid ilma vastupanuta. Kahjuks jõudsid need sabotöörid vahepeal süüdata ühe lennukiangaari ja ümbritsevad põllud. Oleme sunnitud lennufirmasid hoiatama, et lennujaam on veel 24 tundi suletud, sest kahjud tuleb enne parandada. Muu hulgas on lõhutud kommunikatsiooniliinid," rääkis minister.

Liibüa endiste mässuliste maakaitsevägi tungis esmaspäeval tankide ja soomukitega Tripoli rahvusvahelise lennuvälja territooriumile, lennuliiklus peatus täielikult. Liibüa ametliku uudisteagentuuri Lana andmetel üritasid endised mässulised survestada valitsust selgitama oma juhi Abu Ajila al-Habshi vahistamist pühapäeval.