Usutluses telekanalile France 24 Zeidan erakonna nime ei täpsustanud, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Peaministri sõnul on tegemist parteiga, mis soovib pääseda võimule kõigi võimalike vahenditega. Ta lubas anda oma röövijate kohta täpsemat teavet lähipäevadel.

Relvastatud mehed röövisid Zeidani Tripoli hotellist Corinthia. Mõni tund hiljem saabus ta soomukil valitsuse peakorterisse ning näis olevat hea tervise juures. Tema vabastamise asjaolud on endiselt ebaselged.

Pealtnägijate sõnul hoiti peaministrit politseijaoskonnas ning vabastati pärast seda, kui relvastatud linnaelanikud jaoskonna ümber piirasid. Zeidani röövimise eest võtsid vastutuse kaks erinevat rühmitust.

Juhtunu annab taas tunnistust seadusetusest, mis riigis Muammar Gaddafi kukutamise järel valitseb. Mitmed 2011. aasta ülestõusus osalenud rühmitused on keeldunud relvi maha panemast ja riigi julgeolekujõududega ühinemast.

"Ma loodan, et see probleem lahendatakse kaalutletult ja targalt ilma olukorda pingestamata," sõnas Zeidan telepöördumises pärast vabastamist.

Zeidan rööviti viis päeva pärast seda, kui USA eriüksused võtnud Tripolis kinni terrorivõrgustiku al-Qaida arvatava juhtliikme Abu Anas al-Libi, keda seostatakse 1998. aasta terrorirünnakutega Ühendriikide saatkondadele Kenyas ja Tansaanias.