"Mõni tund tagasi viis NATO läbi täpsusrünnaku, mis viis Tripolis rivist välja kolm Liibüa riigitelevisiooni maapealset satelliiditaldrikut... eesmärgiga piirata Gaddafi võimalusi kasutada satelliittelevisiooni Liibüa rahva hirmutamiseks ja nendevastast vägivalda õhutada," öeldi NATO avalduses, vahendab BNS.

Pressiesindaja kolonel Roland Lavoie lisas, et parajasti hinnatakse rünnaku mõju.

"Meie sekkumine oli vajalik, sest televisiooni kasutati olulise vahendina režiimi aparaadist, mis on üles ehitatud selleks, et tsiviilelanikke süstemaatiliselt rõhuda ja ähvardada ja nendevastaseid rünnakuid õhutada," lisas ta.

Ajakirjaniku sõnul kostis kesklinnas pärast kella kümmet õhtul kaugusest vähemalt kümme plahvatust. Järgmine õhurünnak leidis aset laupäeva varahommikul, kui kesklinna hotelli lähedal, kus peatuvad välisajakirjanikud, kõmatas kolm võimsat plahvatust.

NATO sõjalennukid pommitasid pealinna ägedalt ka eelmisel ööl.

Norra teeb täna Liibüas viimase lahinglennu ning kaks päeva hiljem lõpetab riik ametlikult osaluse NATO juhitud õhusõjas. Norra on üks kaheksast NATO liikmest, mis on neli kuud kestnud operatsioonis õhurünnakuid sooritanud. Missioonis osalemine on otsustatud lõpetada 1. augustist.

NATO liitlasväed püüavad 31. märtsil alanud ÜRO toetusega sõjaliste operatsioonidega kukutada Liibüa liidrit Muammar Gaddafit, kuid õhurünnakud ei ole veel soovitud tulemust toonud.