Seif al-Islam nimetas Prantsuse ajakirjas Figaro ebaõigeks teateid, nagu oleks tema heategevusorganisatsioon lubanud Lõuna-Filipiinidele vastutasuks pantvangide vabastamise eest 25 miljoni dollari eest arenguprojekte.

Filipiini ajakirjandus teatas, et Liibüa maksis vangide vabastamise eest hiigelsummasid, kuid Tripoli on seda siiani eitanud. Lääne ametnikud on vihjanud, et Liibüa abiprojektid olidki varjatud kujul lunaraha.

"Arenguabi, selhulgas laenude ja krediitide kogusumma ei ületa kuut miljonit dollarit," kinnitas Seif al-Islam.

Vastuseks ajakirjanduse teadetele, et Liibüa maksis iga pantvangi eest miljoni, ütles Seif al-Islam, et osa summadest maksti tõepoolest otse kätta, aga mitte eelmainitud proportsioonides.

"Me koostanud iga pantvangi rahalist kaalu, aga me taipasime ruttu, et ilme nende tehinguteta ükski pantvang elusana sissilaagrist ei pääse," sõnas ta.

Liibüa läbirääkijatel õnnestus augusti lõpus ja septembri alguses Abu Sayyafi islamisissidelt vabaks kaubelda kaheksa eurooplast ja kaks lõuna-aafriklast.

Seif al-Islam ütles, et Liibüa ai aita vabastada ameeriklasest pantvangi Jeffrey Schillingit. Tema sõnul olevat mees relvakaubitseja, kes tegi sissidega äri. "Me teame, et Jeffrey Schilling müüs sissidele relvi," sõnas ta. "Keegi ei teadnud seda varem ja ma avalikustan selle esmakordselt. Ta käis sissilaagris mitu korda. Ta võib olla islamiusku üle läinud, aga eelkõige on ta relvakaubitseja."