Nimetades Obamat „meie Keenia vennaks”, ütles kolonel al-Qaddafi, et Obama võib oma Aafrika päritolu pärast kannatada alaväärsuskompleksi all, vahendab BBC News.

Al-Qaddafi sõnul võib rassiküsimus muuta Obama käitumise „valgemaks kui valged inimesed”, selle asemel, et tegutseda solidaarsuses Aafrika ja Araabia rahvastega.

Al-Qaddafi väljendas oma arvamust USA Tripoli sõjaväebaasi evakueerimise 38. aastapäeval. Ameeriklased lahkusid Liibüast varsti pärast al-Qaddafi võimuletulekut 1969. aasta veretu riigipöördega.

„Meie Ameerika kodanikust Keenia venna avaldused Jeruusalemma kohta näitavad, et ta kas ignoreerib rahvusvahelist poliitikat ja ei ole Lähis-Ida konflikti uurinud või on ta kampaania vale,” ütles al-Qaddafi.

„Me kardame, et Obama tunneb seetõttu, et ta on must alaväärsuskompleksi, mis paneb teda käituma halvemini kui valged.”

„See on tragöödia,” ütles al-Qaddafi. „Me ütleme talle, et ta oleks uhke, et ta on must ja tunneks, et kogu Aafrika on tema selja taga.”

Lisaks pakkus al-Qaddafi välja, et Obama kommentaarid võivad olla põhjustatud hirmust saada mõrvatud Iisraeli agentide poolt, nagu John Kennedy, kes lubas uurida Iisraeli tuumaprogrammi.