Punase Risti töötajad toimetasid eile Nahr al-Baredi põgenikelaagrist välja 200 palestiinlasest põgenikku, kirjutavad news.com.au ja Vedomosti. Väidetavalt on laagrist evakueeritud ka Liibanoni võimudele lojaalsed Fatah ja Palestiina vabastusrinde liikmed.

Tripoli lähedal asuvasse laagrisse jääb siiski veel ligi 200 inimest. Enne 20. mail alanud Liibanoni armee ja rühmituse Fatah al-Islami liikmete vahelist konflikti elas Nahr al-Baredi põgelaagris oli üle 30 000 inimese.

Mõnikümmend palestiinlast on viidud ülekuulamiseks sõjaväeossa, et takistada terroristide võimalikku põgenemist koos rahulike elanikega.

Pealtnägijate tunnistuse põhjal annab sõjavägi ägedalt suurtükituld islamivõitlejate positsioonidele laagri lõunaosas asuvates vanades ehitistes. Tunnistajate sõnul tulistati välja seitse kuni kümme mürsku minutis.

Eile esitati terroristidele ultimaatum relvade mahapanemiseks 48 tunni jooksul. Vaatamata sellele, et kõik taganemisteed on ära lõigatud, jätkavad äärmuslased vastupanu osutamist ja üritavad piiramisrõngast välja murda.

Terrroristide vastase operatsiooni käigus on saanud surma ligi kakssada inimest.

Julgeolekujõud ja poliitilised allikad on teatanud, et sõjavägi on toonud piirkonda lisavägesid ning kasutab laagri ründamise juures nii helikopterituld ja laevastikku, kui ka tanke ja suurtükiväge.

Konflikt on ohustanud Liibanoni stabiilsust, mida on niigi halvanud kaheksa kuu vanune poliitiline kriis, millega on kaasnenud pommiplahvatused Beirutis ja selle ümber. Aasta eest alanud Iisraeli-Hizbolla sõda tekitas riigis ohtliku julgeolekuvaakumi.

Liiabanoni valitsuse väitel on Fatah al-Islam Süüria luure teenistuses. Damaskus ja Fatah al-Islam eitavad süüdistust. Rühmitusel puuduvad endi sõnul organisatsioonilised sidemed al-Qaidaga, kuid toetatakse selle sõjakat ideoloogiat.