American Airlinesi lend nr 63, Boeing-767 185 reisija ja 12 meeskonnaliikmega pardal maandus pärast Atlandi ookeani kohal toimunud intsidenti Bostoni Logani lennuväljal, kuhu selle eskortisid USA hävitajad.

Lennujaamaametnike sõnul on vahialune mees “Lähis-Ida päritolu” ning ta reisis võltsitud Briti passiga. Prantsuse politsei andmeil oli tegu 28-aastase Sri Lanka kodaniku Tariq Rajaga.

FBI esindaja teatel esitatakse kahtlusalusele esmalt süüdistus lennukimeeskonna töö häirimises.

Lennujaama lennundusdirektor Tom Kinton nentis, et oletatava terroristi pärast lühikest kaklust jõuga kinni võtnud reisijad ja meeskonnaliikmed “hoidsid ära midagi väga tõsist”.

Massachusettsi kuberner Jane Swift tegi hiljem avalduse, milles teatas, et reisijate ja meeskonna “kangelaslik tegutsemine võis päästa ligi 200 inimelu”.

Tõsisem olukord õnnestus ära hoida, kuna stjuuardess märkas kahtlusalust tikku süütamas ning ruttas tema juurde. Tekkinud rüseluses hüüdis ta appi teisi lennukisviibijaid, kelle ühiste jõududega õnnestus kahtlusalune mees kahjutuks teha.

Kintoni sõnul näitas esialgne uurimine, et mehe jalatsid sisaldasid taldade tagumises osas detoneerivat süütenööri ning lõhkeainet, esialgsetel andmetel plastlõhkeainet C4 koguses, mis võinuks põhjustada tõsist kahju.

Rüseluse käigus hammustas pikk, umbes 90 kilo kaaluv mees üht stjuuardessi käest. Kergelt sai vigastada veel teinegi stjuuardess.

Mehelt leiti kolme nädala eest Belgias välja antud pass Richard Reidi nimele, mis ilmselt on võltsitud.

Kogu maailmas on lennundusohutust järsult tugevdatud pärast 11. septembri terroriakte, mille käigus kaaperdati neli reisilennukit. Kaks neist rammisid New Yorgis Maailmakaubanduskeskust, hävitades selle. Üks lennuk kihutas Pentagoni hoonesse ja üks kukkus alla Pennsylvanias.