Eesti juurtega Lembit Öpik, kes jäi 2010. aasta parlamendivalimistel alamkojast välja, ning endine kõrge politseiametnik Brian Paddick on andnud märku valmisolekust astuda juriidilisi samme seoses väidetega, et kõmuleht News of the World häkkis nende telefonidesse, kirjutab The Guardian.

Öpik rääkis, et kui ta mõni kuu tagasi Scotland Yardis tõenditega tutvumas käis, ei jäänud talle mingit kahtlust, et News of the World on tema telefoni pealt kuulanud.

"Ajalehe sulgemine ei peata kuidagi kohtu poole pöördumist, mida nii mina kui ka mitmed teised inimesed kavatseme ette võtta," lisas ta.

Paddick omakorda kavatseb hoopis politsei kohtusse kaevata, sest tema hinnangul ei suutnud võimud juhtumiga juba algusest peale piisavalt korralikult tegeleda.

Liberaaldemokraatide kandidaati ootavad valimistel vastastena leiborist Ken Livingstone ja praegune meer Boris Johnson. Konservatiiv Johnson, kes linnapeana on vastutav ka Londoni piirkonna politseijõudude (Metropolitan Police Authority) eest, ütles näiteks eelmise aasta septembris, et väited News of the Worldi telefoniskandaali kohta on "loba" ning "poliitiliselt motiveeritud leiboristide kuulujutt". Uute tõendite valguses on Johnson oma seisukohta muutnud ning nõuab nüüd samuti kogu juhtumi põhjalikku uurimist.

Livingstone oli aga linnapea ajal, mil esialgne - ja nüüdseks palju kriitikat pälvinud - politseijuurdlus häkkimisskandaaliga seoses alguse sai.

Liberaaldemokraadid selgitavad oma linnapeakandidaadi septembris.