Prantsusmaa ajaleht Le Monde kirjutab, et häkkerirühmitus Anonymous International pääses ligi tuhandetele kirjadele ja sõnumitele ning postitas need oma veebiportaali. Kirjades on juttu Le Penist ning tema toetusest Krimmi annekteerimisele möödunud aasta märtsis.

Vestlused on toimunud „Timur Prokopenko“, keda häkkerid kirjeldavad kui Kremli ametnikku, ja Kostja, keda kirjeldatakse kui Venemaa juhet Prantsusmaa paremäärmuslastega ja kellel on ka ligipääs Le Penile, vahel.

Kirjavahetuses arutatakse, kas Le Pen toetaks Moskvat Krimmi küsimuses ja hakkaks anneksiooni „vaatlejaks“. Prokopenko kirjutab: Meil on teda tõsiselt vaja, ma ütlesin ülemusele, et sa suudad selle ära korraldada“, viidates Krimmi anekteerimise tunnustamisele Rahvusrinde poolt. Kostja kinnitab, et Rahvusrinne võtab Krimmi osas ametliku seisukoha.

On teada, et Rahvusrinde nimekirja esinumber Île-de-France valimisringkonnast, Aymeric Chauprade, sõitis okupeerimise järel Krimmi ning tegutses seal vaatlejana. Chauprade ütles, et referendum oli tema hinnangutel legitiimne, lisades: „Me räägime ühisest ajaloost. Me räägime vene inimestest, kunagise Nõukogude Liidu territooriumidest.“

Tänavu veebruaris ütles Le Pen ka ise usutluses Poola nädalalehele Do Rzecy, et Prantsusmaa peaks tunnustama Krimmi kui osakest Venemaast. Le Pen külastas eelmisel aastal korduvalt Venemaad ja kohtus teiste seas ka asepeaminister Dmitri Rogoziniga.

Mullu sügisel teatas meedia, et partei sai Moskvast juhitavalt pangalt First Czech Russian Bank (FCRB) pärast südika lobitöö tegemist kuni 40 miljonit eurot laenu, et Prantsusmaal võimule saada.