Augusti alguses murdsid ilmselt Ukraina valitsuse heaks töötavad häkkerid sisse DNR-i julgeolekuministeeriumi töötaja Tatjana Jegorova meiliboksi ja Twitteri-kontole ning postitasid saadud materjalid veebi, jagades linki tema nime alt ka Twitteris. Ligi 1500-st e-kirjast ja 2800-st failist koosnev leke võttis enda alla 2,2 gigabaiti. Suur osa sellest puudutas DNR-i akrediteeritud ajakirjanike, sealhulgas rahvusvahelise pressi ja Ukraina enda meediakanalite töötajate isikuandmeid, mille avaldamise eest on häkkereid põhjusega kritiseeritud.

Samas leiab meilidest infot ka kahtlasemate tegelaste kohta. Prantsuse ajakirjanikud Mathieu Molard ja Paul Gogo otsisid andmebaasist oma kaasmaalaste nimesid. Nad leidsid sealt ohtralt tuntud Prantsuse neonatse ja paremäärmuslasi, kes võeti enne DNR-i võitlejaks värbamist „julgeolekuministeeriumis“ arvele. Kokku tuvastasid nad 23 prantslasest võitleja nimed, kellest enamik on kodumaal kuulunud paremäärmuslikesse rühmitustesse nagu La Troisième voie, Bloc Identitaire või Jeunesses nationalistes. Nendest moodustati Donetskis nn „Kontinentaalne üksus“, mille esimesed liikmed jõudsid rindele juba 2014. aasta juunis.

Üksuse üks asutajaid Victor Alfonso Lenta on endine Prantsuse eriüksuslane, kes vallandati sõjaväest natslike vaadete pärast ja osales 2008. aastal ühes Prantsuse mošees Hitleri sünnipäeva puhul korraldatud vandaalitsemises. Tema võitlejad poseerivad sotsiaalmeedias relvade ja paremäärmuslike sümbolitega. Ametlikult „antifašistlik“ DNR jõudis viimaks järeldusele, et Kontinentaalne üksus toob propaganda mõttes rohkem kahju kui kasu ning rühmitus saadeti 2015. aasta alguses laiali. Osa prantslasi tegutseb Donbassis aga praegugi edasi.

Üks neist on endine Prantsuse ohvitser Erwan Castel, kellel pole lihtsalt võimalik kodumaale naasta, kuna ta kaotas Donbassis sõdides passi. Prantsuse saatkond Moskvas keeldub teda aitamast, kuna pass kaotati Ukraina territooriumil. Kiievisse uut passi taotlema minna pole Castelil muidugi võimalik. Lekkinud e-kirja järgi pöördus Castel oma hädaga president Vladimir Putini poole isiklikult, ent pole selge, kas too saab teda aidata. Seni on 53-aastane paremäärmuslane vahetanud automaadi klaviatuuri vastu, keskendudes oma blogi kirjutamisele ja Facebookis DNR-i toetava lehekülje haldamisele.

Lihtsalt natside kõrval on Donbassi prantslaste seas olnud ka puhtakujulisi kriminaale, kelle käitumine valmistas piinlikkust isegi separatistidele. Kõige huvitavam näide on Ghislain LaGrega, kes leidis endale interneti vahendusel Ukrainast tüdruksõbra, ent nähtavasti kadus neiu pärast paari rahaülekande saamist internetiavarustele. LaGrega postitas selle peale Facebooki ingliskeelse teadaande, lubades preili Luhanskist üles otsida ja Prantsusmaale prostituudiks viia, kui raha ei tagastata. Paraku otsustasid separatistid ta enne kinni pidada, hoidsid teda kuu aega kongis ja konfiskeerisid tema passi. LaGrega sõnul on ta nüüd valmis kohe kodumaale naasma, kui Donbassi võimud selleks loa annavad.