„Palun vabandust, et minu tegevus tegi inimestele kahju. Palun vabandust, et see tegi kahju Ühendriikidele,“ ütles Manning oma avalduses kohtuprotsessi karistuse määramise faasi istungil Fort Meade'is, vahendab USA Today. „Ma vabandan oma tegude ootamatute tagajärgede eest. Viimased kolm aastat on olnud minu jaoks õppimiskogemus.“

25-aastane Manning ütles, et sai oma tegudest neid tehes aru ning uskus, et paljastused kahjustavad vägesid Iraagis ja Afganistanis või rahvuslikku julgeolekut. Kuid ta ei hinnanud enese sõnul täielikult oma tegude laiemat mõju.

„Ma oleksin pidanud töötama agressiivsemalt süsteemi sees. Kahjuks ei saa ma tagasi minna ja asju muuta,“ ütles Manning.

„Ma mõistan, et pean oma otsuste ja tegude eest kõrget hinda maksma,“ lisas Manning. „Ma tahan saada paremaks inimeseks, minna kolledžisse, saada kraadi ning omada tähenduslikke suhteid oma õe ja tema perekonnaga.“

Manning mõisteti 30. juulil süüdi enam kui 700 000 dokumendi, lahinguvideote ja diplomaatiliste telegrammide edastamises WikiLeaksile. Kõige rängemas süüdistuses – vaenlase abistamises – mõisteti ta aga õigeks.