Politsei esindajate teatel avastas grupp turiste Ida-Californias Mammoth Lakesi linna lähistelt sviitri, 1005 dollarit sularaha ja ilma fotota, kuid James Stephen Fossetti nimele välja antud lenduri juhitunnistuse, vahendab CNN.

Kas tegemist on tõesti maailmaränduri hukkumispaigaga, seda politsei polnud nõus ütlema, kuna asjade leiukohast lennukirususid ei avastatud. Mammoth Lakesis on alustatud ostinguid.

Viimane kord nähti Fossettit 3. septembril 2007, kui mees lendas ühemootorilisel lennukil otsima Nevada osariigi lääneosas asuvat sileda pinnaga kuivanud järve, kus saaks maapealse kiiruserekordi püstitamist katsetada.

Fossetti lennukil oli kütust vaid viieks lennutunniks ning millegi pärast ei hakanud hädamaandumise korral satelliidisignaali andma pidanud tehnika tööle.

Suurejooneliste kahenädalaste otsingute käigus avastati seitse varem alla kukkunud lennukit, kuid Fossetti oma nende seas ei olnud. 18. septembril lõpetati õhupatrullid ning veebruaris 2008 kuulutas Chicago kohus miljonäri naise nõudmisel Fossetti hukkunuks.

Otsingute ebaõnnestumise tõttu eeldasid mõned päästjad ja kindlustusagendid, et mehe kadumine võis olla lavastatud. Nende arvates võis see olla seotud Fossetti Chicago börsil mängimise käigus tekkinud raskustega.