Tulistamine leidis aset veidi pärast keskpäeva allveelaeva Astute pardal Southamptoni sadamas, kui sellel tegid ringkäiku kohalikud ametiisikud, vahendas BNS.

Allikate sõnul avas juhtimisruumi valvanud vanemmadrus tule pärast seda, kui tema tööaeg oli lõppenud. Ta võeti mõrva ja mõrvakatse kahtlusega vahi alla.

Kokku tulistati kuni viis lasku. Allveelaeval tegid parajasti ringkäiku Southamptoni linnapea Carol Cunio ja linnavalitsuse juht Royston Smith, kes enda sõnul tulistajat relvituks teha aitas.

Kaitseministeeriumi avalduse kohaselt olid ametiisikute külaskäigu tõttu allveelaeva "tualettide võimalused viimase piiri peal". Tulistajale öeldi, et ta peab laskma külalistel enne teda juhtimisruumi lähedal asuvat tualetti kasutada. "Paistab, et asi väljus äkitselt kontrolli alt ja hakati tulistama."

Allveelaeval on 95-liikmeline meeskond, kuid vaid viis tualetti.

"Asi ei ole selles, et allveelaev naases just pooleaastaselt kaugelt otsalt ja meeskond oli peast segane. Selliseid asju allveelaeva pardal lihtsalt ei juhtu, eriti siis, kui see sadamas seisab," ütles üks allikas.