Tõmošenko kohtus neljapäevase USA rahvusliku palvushommikusöögi kõrval paari tunni vältel omavahel nii Trumpi kui asepresident Mike Pence'iga, vahendab ERRi uudisteportaal Politicot.

Allikate teatel rääkis praegune parlamendisaadik Tõmošenko pärast kohtumist Heritage Foundationi ja Hudsoni instituudi mõttekoja kinnistel üritustel, kuhu ajakirjanikke ei lastud, et Trumpi kinnitusel ei hülga ta Ukrainat, mis peab Venemaad vastutavaks oma piiriäärsetel aladel intensiivistunud võitluse eest.

Kuigi Trump väitis valimiskampaania ajal, et ta võib Venemaale kehtestatud sanktsioone leevendada, kinnitas Tõmošenko üritusel osalenutele, et USA presidendi sõnul ei kavatse ta seda teha, kuni Venemaa Ukrainast tagasi ei tõmbu.

Üks Tõmošenko juttu kuulnud inimestest ütles, et kindlasti oli Tõmošenko pärast naasmist vestluselt Trumpiga kogu olukorra osas rahulikumalt meelestatud.

Neljapäeval ütles USA suursaadik ÜRO-s Nikki Haley, et Venemaale kehtestatud sanktsioonid jäävad paika nii kauaks, kuni Ukrainale kuuluv Krimmi poolsaar on annekteeritud.

USA kehtestas Venemaale sanktsioonid 2014. aastal.