„Viimaste kuude ümberkorraldused välisministeeriumis on tekitanud püsivaid kuuldusi sellest, et lähiajal võib kodumaale naasta praegune Venemaa esindaja NATO juures Dmitri Rogozin. Välisministeeriumi keskaparaadi töötajatest allikad kinnitavad, et tema naasmist on oodata juba septembris,“ viitab väljaanne BNS-i vahendusel.

Kommersant eeldab, et just septembrile viidatakse seetõttu, et selles kuus toimuvad kõikide erakondade valimiseelsed kongressid. Septembris toimub ka Rogozini juhitava ühenduse Vene Kogukondade Kongress (VKK) foorum.

„Oodatakse, et VKK kongress leiab aset enne Ühtse Venemaa suurkogu,“ täpsustab Kommersant.

Lehe andmetel on foorumil kavas heaks kiita lepinguprojekt „võitluse algusest vene rahva õiguste ja huvide eest, et pärast allkirjastada see valimiseelsetel eesmärkidel sellise poliitilise jõuga, mis on selliseks võitluseks valmis“.

Väljaanne peab võimalikuks, et pärast lepingu allkirjastamist võib VKK-st saada Ühtse Venemaa kongressil erakonna liidri, peaminister Vladimir Putini algatatud Ülevenemaalise Rahvarinde liige.

Rogozin ise enda ega oma ühenduse plaanidest esialgu rääkida ei soovi.

„Moskvasse naasmine ei kuulu minu plaanidesse. Mul pole põhjust sellise palvega presidendi poole pöörduda,“ kinnitas ta Kommersandile.