2007. aasta juunis ametist lahkunud Blair käis 2008. aasta juunis ja 2009. aasta aprillis Liibüa režiimi lennukiga Gaddafil külas, teatas leht pärast Gaddafi kukutamist Tripolist leitud dokumentidele viidates, vahendab BNS AFP uudist.

Blairil oli suur osa Gaddafi "positiivses kaasamises" tuumarelvaprogrammist loobumise tingimusel ja ta külastas Liibüa liidrit esimest korda juba 2004. aasta märtsis.

Ekspeaministri pressiesindaja kinnitas Telegraphis mainitud kahe visiidi toimumist ja ütles, et liibüalased tõstatasid tõepoolest Lockerbie plahvatuse korraldamises süüdi mõistetud Abdelbaset Ali Mohmet al-Megrahi küsimuse, kuid Blair olevat neile öelnud, et sellega tegelevad Šoti võimud.

Megrahi mõisteti ainsa inimesena süüdi 1988. aasta detsembris Šotimaal Lockerbie linna kohal toimunud Pan Am'i lennuki plahvatuses, mis nõudis 270 inimese elu. 2009. aasta augustis vabastati ta aga Šoti vanglast põhjendusel, et ta põeb vähki ja tal on jäänud elada kõigest kolm kuud. Šoti võimude andmetel ei ole ta tänaseks surnud, kuid on väga raskes seisundis.

Telegraphi paljastus tugevdab tõenäoliselt survet Blairile, et ta avalikustaks oma suhted Gaddafiga pärast Downing Streetilt lahkumist. Lehe käsutuses olevad dokumendid näitavad, et Blair kohtus Gaddafiga veel ka 2010. aasta juunis.

Sunday Telegraph vihjab, et eravisiidid Liibüasse võivad kätkeda endas huvide konflikti Blairi kui Lähis-Ida rahusaadiku ning tema kui ärikonsultandi ja filantroobi vahel.