Leedu tervishoiuministeerium teatas, et 20 478 vaktsiinidoosi jõudis Leedu kella 9 ajal hommikul Saksamaalt ja see paigutati eriolukordade ladudesse spetsiaalsetesse külmikutesse, vahendab Leedu Delfi.

Tervishoiuministeerium kavatseb kolmandast vaktsiinipartiist ja vaktsineerimise prioriteetidest täpsemalt rääkida homsel pressikonverentsil, teatas ministeeriumi kantsler Jurgita Grebenkovienė.

Grebenkovienė sõnul kavatsetakse homme hakata kolmandat vaktsiinipartiid vedama Leedu viide peamisse haiglasse ja jätkata meedikute vaktsineerimist.

„Selle teise partiiga tuleb meil umbes 30 000 doosi vaktsiini. Plaanis on vaktsineerida kõik haiglad, nende töötajad ning ka kiirabi ja kõige suurema riskigrupi patsiendid,” ütles Grebenkovienė.

Järgmiste partiidega on Grebenkovienė sõnul plaanis vaktsineerida mobiilsete testimispunktide meedikud, pika raviperioodiga haiglate patsiendid ja töötajad ning hooldekodud.

Need inimesed vaktsineeritakse Grebenkovienė sõnul alles siis, kui neilt on võetud vereproovid ja uuritud neid antikehade suhtes.

Grebenkovienė sõnul hakkab vaktsiin nüüd Leetu saabuma igal esmaspäeval kolme kuu jooksul.

Läti tervishoiuminister Ilze Viņķele teatas täna Twitteris, et sinna saabus teine Pfizeri/BioNTechi vaktsiini partii.

Viņķele sõnul säilitatakse üht osa vaktsiinist riiklikus doonorikeskuses ja teist osa Ida-Riia haiglas ja Stradiņši-nimelises kliinilises ülikoolihaiglas.

Jaanuari jooksul kavatsetakse Lätis vaktsineerida kõik meditsiinitöötajad, teatas varem Läti ravimiameti juht Svens Henkuzens.

Vaktsineerimine toimub kümnes haiglas.