Leedulanna Nerile Kaziliunaite saatis viis inglise ja kaks prantsuse bulldogi kutsikat ja ühe kassipoja Taani loomakasvatusse. Inglise bulldogid pärinesid tegelikult Venemaalt ja ületasid teel Kopenhaagenisse mitu riigipiiri. Ent Taani võimud nõudsid kutsikate jaoks luba, kirjutas Leedu Delfi.

"Mulle helistati Taani tollist ja teatati, et me peame kutsikate väljaveo eest trahvi maksma," rääkis Kaziliunaite. Ta hakkas kiirelt otsima, kes võiks Kopenhaagenis trahvi ära maksta, kui viie minuti pärast helises telefon uuesti. "Me muutsime oma meelt, kutsikad pannakse siinsamas kohe magama," vahendas Kaziliunaite Taani ametnike sõnu.

Selgus, et leedukad ei järginud elusloomade transpordile kehtestatud reegleid.

Taanis asuva Leedu saatkonna nõunik Irena Verditskaite selgitas, et kui transporditakse enamat kui viit looma, siis võetakse seda loomade ekspordina ja selle jaoks on eraldi luba vaja.

Autojuht Marius Rusiatskasel seda luba polnud ja nii sai ta 20 000 Taani krooni suuruse trahvi ja loomad konfiskeeriti.

Rusiatskase sõnul sõideti 20 kilomeetri kaugusele veterinaari juurde. Ta arvas alguses, et sinna sõidetakse kutsikate üle kontrollimiseks, ent selle asemel pandi kutsikad seal lihtsalt magama.