Mees ähvardas tappa mingisugused ebaausad ettevõtjad ning politseinikke korterisse ei lasknud. Arvati, et mees oli relvastatud, vahendab Leedu Delfi.

Politseinike sõnul võis mehel olla psüühikahäire seoses alkoholisõltuvusega.

Kortermaja elanikud evakueeriti.

Sündmuspaigal olid valmis tuletõrjujad ja kiirabitöötajad.

Ukmergė politseile sõitsid appi Vilniuse terrorismivastase üksuse Aras spetsialistid. Arase läbirääkija üritas lahendada konflikti rahumeelsel teel.

Lietuvos Rytase televisioon teatas, et mehe abikaasa sõitis kolmapäeva hommikul Vilniusse tööle ja jättis seitsmeaastase poja koos isaga koju. Kõik oleks olnud hästi, kuid mees ei lasknud last mingil põhjusel kooli, hakkas helistama oma sõpradele ning rääkima segast juttu maa müümisest ja sellest, et poega kellelegi ära ei anna ning tapab kõik ebaausad ettevõtjad.

Kinnitatakse, et mehel on oma väike transpordifirma.

Kella 16.30 ajal vahistas politsei mehe, kes püüdis tungida läbi politseikordoni. Ta avaldas politseile vastupanu, kuid vahistati ja viidi komissariaati. Kohalikud elanikud nimetasid teda joodikuks.

Kell 17.45 saabus sündmuspaika Ukmergė linnapea Vydas Paknys. Umbes kella 18 paiku pantvangidraama lõppes. Korterist väljus seitsmeaastane poiss koos vanaisaga.

Poiss ja vanaisa viga ei saanud. Politsei teatel mees neid ei ähvardanud ega nende kallal vägivalda ei rakendanud.

Politsei teatel aitas olukorra lahendada mehe sõber, kes veenis teda alla andma. Mees viidi haiglasse psühhiaatrite hoole alla.