Tänase statistika kohaselt tõusis nakatunute koguarv 1972 võrra 22 719-ni. Juhtumitest 7891 diagnoositi selle nädala jooksul, samal ajal kui aktiivsete juhtumite arv on viimase seisuga 16 834, vahendab Leedu Delfi.

Tegemist on juba teise järjestikuse rekordiga ööpäevaga diagnoositud nakatunute arvus, olles enam kui 300 juhtumi võrra suurem kui neljapäeval, mil ööpäevaga tuvastati 1656 uut nakatumist.

Vaid nädala eest, kui purustati toona enam kui poole väiksem nakatunute rekordarv, oli viimase seitsme päeva positiivsete proovide arv 5250 ja aktiivsete juhtumite arv 9729.

Oma elu on COVID-19 tagajärjel Leedus jätnud 203 inimest, neist 38 sel nädalal ja omakorda 11 viimase ööpäeva jooksul.

Tänasest jõustub Leedus pandeemia pidurdamiseks kolmenädalane karantiin. Värskete piirangutega keelatakse enam kui viie inimese avalik kogunemine, matustel ja pulmadel tohib osaleda kõige rohkem kümme inimest.

Gümnaasiumid ja ülikoolid ning spordikeskused suletakse. Poed peavad jälle piirama külastajate arvu ning restoranid tohivad toitu vaid kaasa müüa. Avatuks jäävad siiski kõik poed, mitte üksnes apteegid ja toidukauplused nagu kevadel.

Riikliku nakkuskeskuse epidemioloog Daiva Razmuvienė ütles Leedu Delfile, et karantiini eesmärk on endiselt haiglate ülekoormuse vältimine. Välistada ei saa tema sõnul ka piirangute kehtivuse pikendamist.