Seoses näljastreigiga kehtestas koloonia administratsioon alates kolmapäevast ajutised piirangud — keelatud on kohtumised, telefonikõned, vangid ei saa kirju ega saadetisi, suletud on koloonia pood.

Kolmapäeval osalesid streigis enam kui pooled koloonia 1900 asukast, neljapäeva hommikul streik jätkus, öeldi BNS-ile justiitsministeeriumi vanglateametist.

Vangide meelepaha tekitas asjaolu, et sel kuul said nad poole väiksema sotsiaalabiraha — mitte kümme, vaid viis litti. Abirahasid makstakse süüdimõistetute sotsiaalabifondist, kuhu saabuvad vahendid Alytuse koloonia juures tegutsevast riiklikust ettevõttest.

See ettevõte on aga kolooniale võlgu ligi 70.000 litti, seetõttu polnud võimalik abirahade täiemahuline väljamaksmine.

Nälgivad vangid pole rahul ka sellega, et koloonia poes ei müüda kruupe ega makarone, et nad ei tohi kasutada isiklikku voodipesu, et koloonias pole raviarsti ning kaabeltelevisiooni.

Samuti ei ole kinnipeetavad rahul toidu kvaliteedi ja valikuga.

Kolmapäeval kohtusid streikijate esindajad koloonia administratsiooniga ning üritasid selgitada, millised on reaalsed võimalused nende nõudmiste täitmiseks. Läbirääkimised administratsiooniga jätkusid ka neljapäeva hommikul.

Koloonia juhtkond lubas leida tarnijaid, et mitmekesistada poe valikut. Vanglateamet lubas, et vangid võivad hakata kasutama isiklikku voodipesu.

Samasugune näljastreik toimus Alytuse vanglas 12 aastat tagasi. Toona nälgisid vangid kolm päeva.