Nelja aastat eest Suurbritanniasse kolinud ja rasedaks jäänud leedulanna Natalja Belova oli šokeeritud, kui ta mõistis, palju riik talle igakuiselt maksma hakkab, vahendab Daily Mail.

Ühes nädalas saab naine riigilt 332 eurot, mis sisaldab eluasemetoetust, üksikvanematoetust ja lastetoetust.

Samuti on naisel lubatud teenida nädalas lisaks ligi 150 eurot, kuid arukas olles peaks ta töötama nädalas alla 16 tunni, et toetuste saamine ei lõpeks. Naise sissetulekud nädalas oleksid sel juhul ligi 475 eurot.

"Pole mingit võimalust, et me lahkume. Briti abirahad annavad mulle ja mu tütrele hea elu," kiitles naine ajalehele The Sun.

Suurbritanniasse kolides töötas Belova mõned kuud kasiinos, kuid koondati. Pärast rasestumist sai naine aga aru, kui palju ta võib teenida ja elab nüüd armsas möbleeritud kahe magamistoaga korteris Watfordis.

Hoolimata oma mugavast elust arvab ta, et valitsus peaks maksma kinni ka lapsehoidjad.

Belova rääkis lehele, et ta kulutab oma raha sellistes poodides nagu Roberto Cavalli ja Armani Exchange, millest mõlemad on kallid brändipoed.

Septembris käis naine koos oma 3-aastase tütrega Hispaanias ja alles eelmisel kuul nautis ta jõulusid enda kodumaal Leedus, kus ta kulutas umbes 1200 eurot.

Tema arvates on Suurbritannia maksusüsteem imelik: "Suurbritannias saan ma palju rohkem abirahasid."

Leedus makstaks talle lastetoetust kõigest 23 eurot kuus, kuid see ei ole piisav, et säilitada taoline elustiil, nagu tal on Suurbritannias elades.

Belova on kõrgharidusega ja räägib kuut võõrkeelt. Kui ta tööle läheks, peaks ta enda sõnul teenima vähemalt 30 000 eurot - muidu ei tasuks see ära.