„Ilmselt määras see ära tema otsuse tulla Leetu. Leedu ametnikud ei takistanud seda ja tekitasid võimalused,” ütles Linkevičius Leedu ringhäälingu LRT vahendusel.

Leedu sai Tsihhanovskaja saabumisest teada ööl vastu tänast sündmuste käigus ja seda ei olnud ette plaanitud, teatas Linkevičius. Leedu valitsus andis talle privaatse varjupaiga.

Linkevičius ei öelnud, kas Leedu võib anda Tsihhanovskajale poliitilise varjupaiga. Ta võib elada aasta Leedus viisaga ja edaspidine on tema enda otsustada.

Linkevičius ütles, et ei ole ise veel Tsihhanovskajaga rääkinud, sest viimane puhkab. Minister ütles, et kohtub Tsihhanovskajaga, kui viimane selleks valmis on. „Me hoolitseme tema julgeoleku eest, ma ei saa rohkem täpsustada,” ütles Linkevičius.

Linkevičius kinnitas, et Tsihhanovskajal on täielik tegevusvabadus ja ta otsustab ise, mida edasi teha.

„See sõltub tema otsustest, valikutest, aga me püüame aidata nii palju, kui saame,” ütles Linkevičius.

Minister ei kommenteerinud, kuidas Tsihhanovskaja Leetu saabus, aga kinnitas, et see toimus viisarežiimist kinni pidades.

„Valgevene võimuesindajad ei takistanud lahkumist ja isegi tekitasid selleks võimalusi,” ütles Linkevičius, kelle sõnul jääb Tsihhanovskaja 14 päevaks karantiini.

Linkevičius ütles, et ei tea, kas Tsihhanovskajat ähvardati. Kaks Tsihhanovskaja videopöördumist tehti Valgevenes, mitte Leedus.

Koos Tsihhanovskajaga saabus Leetu tema valimisstaabi juht Marõja Maroz.