„(Gorbatšovi) pidev kutsumine ülekuulamisele mõjub selgelt Venemaale ja temale enesele ja seda kutset tuleb korrata igal võimalikul juhul,“ ütles Ažubalis kolmapäeval Leedu raadiole Leedu Delfi vahendusel.

Ažubalis ei hakanud spekuleerima selle üle, kas Leedu võib üritada Gorbatšovi vahistada, andes välja üleeuroopalise arreteerimisorderi, samuti ei hakanud Ažubalis täpsustama, kui palju ja milliseid ordereid on Leedu selle asjaga seosus juba välja andnud.

„Kas anda välja üleeuroopaline vahistamisorder (Gorbatšovi kohta), peab otsustama prokuratuur, olemasolevaid õigusakte järgides. Kas seda orderit tõendatakse sooritatud kuritegudega, on raske öelda,“ ütles välisminister.

Leedu prokuratuur on pöördunud Venemaa poole õigusabipalvega 13. jaanuari sündmuste kohta, et küsitleda Nõukogude Liidu endist presidenti Mihhail Gorbatšovi, kuid pole vastust saanud.

Gorbatšovi pressiesindaja Vladimir Poljakov ütles Venemaa meediale, et Nõukogude Liidu endine president on 13. jaanuari sündmustest Leedus juba korduvalt rääkinud ja seetõttu pole mõtet seda uuesti teha. Poljakovi sõnul on Gorbatšov Leedu sündmustest rääkinud raamatutes ja intervjuudes.