See sama viis protsenti kordub iga firma puhul. Juurdluse materjalide järgi kandsid firmad partei kassasse viis protsenti summast, mille hiljem Daukšysi käsul said. Poliitik ise eitab kategooriliselt rahade eraldamist firmadele, mis on seotud partei finantseerimisega, vahendab Leedu Delfi.

Selle informatsiooni paljastasid avalikkusele konservatiivid, kes töötasid ajutises parlamendikomisjonis, mis arutas saadikupuutumatuse äravõtmist Viktor Uspaskichilt, Vitalija Vonžutaitėlt ja Vytautas Gapšiselt.

2006. aasta 17. mai käskkirjaga eraldas Daukšys kõige suurema summa – ligi 16,56 miljonit litti (4,8 miljonit eurot) ettevõttele Jūrės Medis, mida mainitakse musta raamatupidamise juurdluses. Partei kassa sissetulekuorderis 15. märtsist 2006 on kirjas, et partei sai firmalt 650 000 litti (188 000 eurot), mis on 4,79 protsenti summast, mille firmale eraldas Daukšys.

Sama kordub firmade Nagisa, Pamario Medis, Sebra ja Era ir Ko puhul.

Daukšys ütles Leedu Delfile, et Euroopa Liidu abiraha eraldamise käskkirjadele allakirjutamine on üks kohustustest, mida tuleb majandusministrina täita.

„Ma ei tea, millistest kassa sissetulekuorderitest jutt käib. Ministril on kohustus käskkirjadele alla kirjutada, kui asja on otsustanud asjassepuutuvad ametid ja komisjonid. Kui ma tookord minister olin, kirjutasin ma ilmselt alla paljudele käskkirjadele. Ma ei tea, kust nad selle võtsid,“ ütles Daukšys.

Küsimusele, kas ta ei kahtlusta, et see informatsioon avaldati meelega, et takistada tema nimetamist kultuuriministriks, vastas Daukšys, et ei välista sellist võimalust.