Presidendi sõnul ei saa korruptsioonivastase võitluse tulemusi seni pidada saavutuseks, ehkki eelmise aasta juunist alates on vangi saadetud 18 korruptsioonikuriteos süüdi mõistetut, aga aasta varem mitte ühtegi, teatab BNS.

„Pistisega seotud tegevuste eest jäi reaalselt vabadusest ilma juba 18 kurjategijat – kuus pistise saamise eest, 12 pistise andmise eest. Kas see on siis saavutus? Kindlasti mitte. Ennekõike seepärast, et need trellide taha sattunud kurjategijad pole ainsad ega viimased, kes sellega tegelesid. Ma austan süütuse presumptsiooni, ent julgen ikkagi väita, et vabaduses on altkäemaksuvõtjaid rohkem kui vanglas,“ sõnas riigipea.

Grybauskaitė viitas, et korruptantidest tuleb riigiteenistuses lahti saada, kuna nad õõnestavad kodanike usaldust oma riigi vastu.

„Öeldakse, et rahvas peab teadma oma kangelasi. Ent tuleb teada ka oma kaabakaid, harimatuid ja eriti müüdavaid inimesi. See on vajalik, et me saaksime puhastada riigiteenistuse, kihutada sealt need, kes tulid mitte teenima, vaid kauplema seaduste, lubade, otsuste ja teenetega. Aga mis kõige hirmsam – inimeste usuga riiki,“ toonitas ta.

Grybauskaitė tänas samas seimi tema algatatud korruptsioonivastaste seaduste vastuvõtmise eest, kinnitades samas, et karistuste karmistamine ei ole soov võimalikult paljusid inimesi vanglasse saata, vaid ennetada ja hirmutada.