"Varssavi-visiiti järgmise nädala päevakavas ei ole," ütles Grybauskaitė nõunik Daiva Ulbinaitė BNS-ile, keeldudes põhjust täpsustamast.

Hiljem ajakirjanike küsimustele vastates ütles Ulbinaitė: "Sellepärast, et president on NATO tippkohtumiseks Chicagos valmistumise küsimusi juba nii Poola kui ka Läti riigipeaga arutanud."

"Ametlikku ettepanekut pole, president rääkis sellest Läti presidendiga telefonitsi," lisas Ulbinaitė.

Kui temalt paluti kommentaari meedias ilmunud oletustele, et Poola võib loobuda Balti õhuturbemissioonis osalemisest, ütles Ulbinaitė: "Võin kinnitada, et president oli diplomaatide sellistest kohtumistest informeeritud ja vestles sellest Poola presidendiga, kui too 16. veebruaril Vilniust külastas."

BNS-i palve peale täpsustada, milliseid diplomaatide kokkusaamisi silmas peetakse, ütles Ulbinaitė, et jutt käib "Poola diplomaatide avaldustest, et kui vähemusrahvuse probleemid ei leia lahendust, võib Poola muuta oma seisukohta õhuturbemissiooni osas".

Baltimaade ja Poola riigipeade kohtumise toimumist kinnitas teisipäeval Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese esindaja, kelle sõnul Poola president Bronisław Komorowski kutsus Eesti, Läti ja Leedu riigipead arutama eelseisvat NATO tippkohtumist ja regionaalse julgeoleku küsimusi.

"President Ilvese hinnangul on oluline, et meie regioonil, kus Poolal on vaieldamatult eriline roll, oleksid ühised seisukohad julgeolekualaste väljakutsete kohta nii Läänemere piirkonnas kui ka laiemalt," ütles Eesti presidendi esindaja.

Läti presidendi kantselei kinnitas samuti, et Andris Bērziņš osaleb 17. aprillil Varssavis toimuval kohtumisel.

Leedu-Poola suhteid on viimastel aastatel pingestanud tüli Leedu poolakeelse vähemuse õiguste üle.