Terviseminister Arūnas Dulkys tõi valitsuse istungil välja põhjused, miks on vaja karantiini jätkata. "Viiruse levikut on endiselt vaja piirata, nii et (…) teeme ettepaneku pikendada karantiinirežiimi veel ühe kuu võrra - kuni 31. märtsi südaööni. Taoliste rangete meetmete rakendamine on aidanud haigestumist vähendada, kuid uute juhtumite arv on endiselt suur," tõdes Dulkys. "On täheldatud, et viimase nädala jooksul pole ööpäevaste juhtumite arv vähenenud. (...) Ühtlasi võiks mainida, et ka sel nädalal on haiglaravil viibivate inimeste arv kasvanud."

Omavalitsuste vahelise liikumise piiranguid pikendatakse kuni 15. märtsi südaööni, märkis Dulkys.

Peaminister Ingrida Šimonytė ütles kabinetiistungil, et lootis täna edasi minna piirangute leevendamisega. "Ilmselt lootsid paljud teist teha sel nädalal teistsuguseid otsuseid, nii ka mina. On kahju, et me ei saa oma plaanidega edasi minna," nentis Šimonytė.

"Kui kaua me veel saame neid piiranguid rakendada? Mõistame ju küll, et inimesed on väsinud ning kohusetundlikkus ja motivatsioon on oluliselt langenud. Tuleb aga teada kõige olulisemat - seda, et oleme juba asunud oma vanureid vaktsineerima,” lausus peaminister.

Ta selgitas, et kõigi huvides oleks see ühiskonnagrupp võimalikult kiiresti ja ohutult kaitsepookida: nad on lihtsalt kõige suuremas ohus. "Vajame, et inimesed peaksid vastu veel ühe kuu, mille jooksul üritame vaktsineerida võimalikult suure osa vanemaealisest elanikkonnast," ütles Šimonytė.

Üht piirangut siiski teadlaste soovitusel ka juba homsest leevendatakse - nimelt ei tule õues enam kanda maski kohtades, kus kahe meetri raadiuses ei ole teisi inimesi.