Politseinike saabudes kirjutas Vilkaitis avalduse, milles süüdistas ajakirjanikke ühiskondliku korra rikkumises — ajakirjanikud olevat ministeeriumi ilma loata sisse tunginud ja tööd seganud, vahendab Leedu Delfi.

Et minister kirjutas avalduse, viidi korrespondent Rasa Kalinauskaitė ja operaator Martynas Andriulevičius politseikomissariaati, kus nad pidid seletusi andma, enne kui vabastati.

Politsei teatel vaadatakse materjalid lähemal ajal üle ja otsustatakse, kas tegemist oli administratiivkorra rikkumisega.

Kalinauskaitė ütles Leedu Delfile, et saatis 12. novembril kultuuriministeeriumi kirja palvega vastata küsimusele, millele kulutatakse 54 miljonit litti, mis on mõeldud kinnisvara soetamiseks.

Ministeerium vastas küsimusele segaselt, seetõttu läks ajakirjanik teisipäeval ise ministeeriumi.

Valvemeeskond lasi ajakirjanikud sisse. Kui nad rääkisid pressiesindajaga, ilmus koridori Vilkaitis. Kalinauskaitė otsustas olukorra ära kasutada ja ministrile küsimuse esitada, mis viimasele ei meeldinud.

Vilkaitis hakkas ajakirjanikke solvama, nimetas neid haigeteks ja lubas politsei kutsuda. Varsti täitis ta oma lubaduse.

Kultuuriministri pressiesindaja Indrė Leikauskaitė väitis, et ajakirjanikud ei kuulanud turvameest ja tungisid ministeeriumihoonesse sisse. Nad tungisid ministri kabinetti, kus toimus koosolek. Minister olevat palunud neil hoonest lahkuda, kuid nad ei kuulanud.