„Kohus nõustus prokuröride süüdistusega ning kinnitas, et Campbell abistas terrorirühmitust, omandas seadusevastaselt relvi, laskemoona ja lõhkeaineid ning kavatses relvi smugeldada,“ ütles riiklik süüdistaja Gedgaudas Norkūnas pärast kohtuistungi lõppu ajakirjanikele BNS-i vahendusel.

Leedu prokurörid nõudsid Campbellile 16-aastast vangistust. Campbell väitis kuu aega tagasi lõppsõnas, et langes Briti luureteenistuse MI5 seatud lõksu ning palus end õigeks mõista.

Augustikuiste kuulamiste käigus tsiteeris prokurör salajast tunnistajat, kelle sõnul oli Campbell huvitatud lõhkeainekogusest, millest oleks piisanud valitsuse sõiduki õhkulaskmiseks ning kinnitas, et kavatses relvi inimeste vastu kasutada. Süüalune eitas neid kavatsusi.

Campbell vahistati Vilniuses 2008. aasta jaanuaris.

Michael Campbell on Liam Campbelli vend, kes on üks neljast Iiri Vabariiklikust Armeest (IRA) lahku löönud rühmituse Tõeline IRA (Real IRA) liidrist. Rühmitust süüdistatakse 1998. aasta augustis Omagh' linnas 29 inimese elu nõudnud pommiplahvatuse korraldamises.

Tõeline IRA lõi kunagisest suurimast Põhja-Iiri separatistlikust rühmitusest IRA lahku 1997. aastal viimase toetuse tõttu rahuleppele Londoniga.