Esimesena toodi raudus käsi kohtusse advokaat Marius Navickas, seejärel advokaat Drąsutis Zagreckas ja siis ilmselt oma nägu varjanud advokaat Giedrė Cimbolienė.

Alates 2013. aastast advokaadina töötav Cimbolienė esindab narkokaubanduse kohtuprotsessil varem narkootikumide ja sigarettide salakaubaveo eest süüdi mõistetud vilniuslast Marjan Taraškevičit. Samas kohtuasjas kaitseb teist süüalust Zagreckas.

Mitteametlikel andmetel käib täna kohtu ees 15 kahtlusalust.

Eile teatasid Leedu õiguskaitseorganid, et korruptsioonis – altkäemaksuvõtmises, mõjuvõimuga kauplemises, altkäemaksu andmises ja ametiseisundi kuritarvitamises – kahtlustatakse kolme Leedu apellatsioonikohtu kohtunikku Viktoras Kažysi, Konstantin Gurinit ja Vladimiras Bavejanast, Leedu ülemkohtu kohtunikku Egidijus Laužikast, Vilniuse ringkonnakohtu kohtunikku Henrikas Jaglinskist, Vilniuse ringkonna administratiivkohtu kohtunikku Arūnas Kaminskast, Kaunase regionaalse administratiivkohtu kohtunikku Gintaras Čekanauskast ja Vilniuse jaoskonnakohtu kohtunikku Robertas Rainysi. Kõik nad vahistati. Kohtunike tööstaaž on 24-37 aastat.

Prokuratuur taotleb kokku 18 kahtlusaluse vahi alla jätmist.

Vahistati ka viis advokaati – Drąsutis Zagreckas, Romualdas Mikliušas, Giedrė Cimbolienė, Aivaras Surblys ja Marius Navickas. Kahtlused esitati ka kohtuniku abile, juristidele ja teistele isikutele.