Kohus otsustas Algimantase-nimelist meest karistada rahvuste vahelise vaenu õhutamise eest 750 liti suuruse (3400 krooni) rahatrahviga, kirjutab Leedu Delfi.

Iirimaalane, kes töötab Delfi andmetel raamatupidajana, kommenteeris artiklit, kus oli juttu sellest, et Leedu võime paneb muretsema juudikalmistute pankrotti minek enam kui oma rahva kalmistute laostumine.

Immigrant otsustas demonstreerida oma solidaarsust artikli autori omaga ning väljendas rahulolematust Iisraeli suhtumist palestiinlastesse, nimetades juute värdjateks.

Leedu korrakaitseorganitel õnnestus leida mees IP-aadressi kaudu, mille järel pöörduti abipalvega Iiri kolleegide poole. Iiri Garda tegi ruttu kindlaks kahtlusaluse isiku, kes tunnistas oma süü üles. Kas kohtupidamine toimus Leedus või Iirimaal, seda ei täpsustata.

Leedu kriminaalkoodeksi 170 paragrahv – vastutus rahvusliku või usulise vaenu õhutamise eest – määrab karistuseks rahatrahvi või kuni kaheaastase vabadusekaotuse. Neile aga, kes kutsuvad üles teatud rahvusest või usukuuluvusest isikute vastasele füüsilisele vägivallale ähvardab kuni kolm aastat vanglat.