Olekas esitas vabanduse parlamendis, vastates seimiliikmete küsimustele. Ta ütles aga, et minister ei saa otsingu- ja päästeoperatsiooni isiklikult kontrollida, nagu nõudis opositsioon, sest tema arvates peavad selliste asjadega tegelema professionaalid, mitte poliitikud, vahendab Leedu Delfi.

„Ma tahan sellest kõnepuldist isiklikult ja riigikaitsesüsteemi nimel esitada vabandused pilootide lähedastele ja sõpradele selle eest, et ilmselt ei tehtud kõike nii, nagu oleks pidanud tegema, et kellelgi ei oleks tekkinud kahtlust operatsiooni kvaliteedis,“ ütles Olekas.

Konservatiivide esindaja Vilija Aleknaitė-Abramikienė tõstatas kaitseministri poliitilise vastutuse küsimuse. Ta tundis huvi, kas selline minister ei saada naabritele negatiivseid signaale selle kohta, et Leedu tunneb ohtu seoses geopoliitilise olukorra teravnemisega.

Otsingu- ja päästetööde kriitikute sõnul ei tehtud lennuki leidmiseks kõike, mis võimalik, ega kasutatud kõiki olemasolevaid ressursse. Otsinguid ei koordineeritud ja kaotati hinnalist aega, mille käigus oleks võidud päästa inimesi.