Kohtu esindaja Airinė Šerelytė ütles BNS-ile, et prokuratuur esitas palve 7. mail, kohus küsis prokuratuurilt täiendavaid materjale ning otsustas nende põhjal läinud reedel taotluse rahuldada.

Prokuratuuri teatel toimub uurimine inimsusvastaste ja sõjakuritegude süüdistuse alusel. Leedu süüdistajad soovivad vastutusele võtta endise Nõukogude Liidu kommunistliku partei, kaitseministeeriumi, siseministeeriumi ja KGB juhte ning ohvitsere, kes osalesid Vilniuse ajakirjandusmaja ja teletorni, Leedu TV ja raadio hoonete hõivamises, seisab prokuratuuri avalduses.

Nende kuritegude eest ähvardab asjaosalisi mõne aasta pikkune kuni eluaegne vangistus.

"Tuntava tõuke andsid selle asja uurimisele kriminaalkoodeksi ja kriminaalprotsessiseaduse parandused, mis lihtsustasid kriminaalvastutuse rakendamist inimsusevastaste ja sõjakuritegude toimepannute suhtes. Need seadusparandused lubavad uurimist lõpule viia ilma kahtlusaluse osaluseta protsessis," on öeldud peaprokuratuuri 7. mai avalduses.

1991. aasta 13. jaanuaril hukkus Nõukogude armee ja eriüksuste katses Vilniuse teletorni vallutada 14 inimest, üle tuhande sai vigastada.