Leedu raadio- ja telekomisjon teatas teisipäeval, et ootab venekeelselt PBK-lt 1991. aasta 13. jaanuari sündmuste kohta esitatud valeväidete parandamist ja leedulaste ees vabandamist, vahendab BNS.

"Komisjon kutsub PBK-d vabandama leedu rahva ees niisuguse informatsiooni levitamise eest, mis võis haavata nende tundeid kodanikena," seisis komisjoni avalduses. Esmaspäeval uurimist alustades teatas komisjon, et väidete tõeks osutumise korral oodatakse Lätilt selle telekanali trahvimist, kuna see on selles riigis registreeritud.

1991. aasta 13. jaanuaril sai nõukogude armee ja eriüksuste katses vallutada Vilniuse teletorni ning Leedu raadio- ja telemaja surma 14 inimest, üle 1000 relvitu inimese sai kannatada. Nõukogude sõjavägi ei julgenud rünnata Leedu parlamendihoonet, mille kaitsele olid asunud tuhanded inimesed.

Saates "Inimene ja seadus" intervjueeriti Vilniuse teletorni rünnanud üksuse Alfa komandöri Mihhail Golovatovit ja teisi saatekülalisi, kes sõjalise rünnaku asetleidmist eitasid.