„1. jaanuaril muutus Läänemere idarannik homogeenseks – siia jäi vaid kaks balti õde, kaks balti rahvast. Lätlaste ja leedulaste jaoks võib see tähendada uue ajastu algust,” kirjutab Juozaitis Leedu Delfi vahendusel.

„Praegu Balti naabrite vahel üksmeelt ei ole, võtkem kas või gaasiküsimus. Läti sai aasta lõpus Gazpromilt 15-protsendise hinnaalanduse, Leedu aga kaebas Euroopa Komisjonile Vene kontserni šantaaži peale. „Hädavajalik on täpne ja tugev riiklik seisukoht, uus kokkulepe „Leedu-Läti”. Aga seni oleme me ainult püüdnud teineteisest üle karjuda,” ütles leedulane.

Juozaitise arvates peavad Läti ja Leedu kiiresti looma majanduskomisjoni, millel oleks volitused reguleerida suhteid Euroopa Komisjoni, Moskva, Skandinaavia ja teistega, muidu rüüstavad igasugused investorid mõlema maa. Oma huvide kaitseks vajavad Leedu ja Läti majanduslikku konföderatsiooni.

„Loomulikult on vaja mõelda ka ühise valuuta peale. Nimetagem seda „baldiks”. „Praegu võib see ettepanek tunduda naeruväärne, aga Rootsi ju ei loobunud Euroopa Liidu liikmeks saades oma rahast,” ütles Juozaitis.