Komisjon leidis, et minister andis käsu suunata Euroopa Liidu raha 1,738 miljonit eurot koolide remondiks. Selleks välja kuulutatud vähempakkumise võitis Kreivysi emale kuuluv ettevõtete grupp Specializuota Komplektavimo Valdyba (SKV). Varem on Kreivys olnud SKV juhatuse liige, vahendab Lenta.ru.

Kreivys ise ei ole komisjoni järeldustega nõus. „Ma ei ole kunagi minuga seotud ettevõttele abi osutanud, seetõttu kaeban komisjoni otsuse kohtusse,” ütles endine minister ja lisas, et viimase kahe kuu jooksul on tema vastu suunatud valede laviin. Ühelegi ajakirjanike küsimusele Kreivys ei vastanud.

Tööeetika komisjon kinnitab, et Kreivysi poolt allkirjastatud korraldus Euroopa Liidu raha jaotamiseks töötas SKV kasuks. Et ministri ema ettevõte võitis vähempakkumise koolide remondiks, oli teada enne dokumendile alla kirjutamist, seetõttu olid Kreivysil kõik võimalused huvide konfliktist hoiduda, teatas komisjon.

Usaldamatust majandusministri vastu on väljendanud ka Leedu president Dalia Grybauskaitė, kelle arvates ei saa korraga olla poliitik ja ettevõtja.