Nevera ütles teisipäeval pressikonverentsil, et austerlased avaldasid Leedule mitteametlike kanalite kaudu survet, et informatsioon Golovatovi kohta antaks üle reede keskpäevaks, see tähendab nelja tunni jooksul pärast seda, kui Leedu sai austerlastelt ametliku teate tagaotsitava vahistamise kohta. Hiljem pikendati tähtaega tunnikaupa – kella 13-ni, 14-ni jne, vahendab Leedu Delfi.

Leedu peaprokuröri asetäitja sõnul vabastati Golovatov ilma kohtuotsuseta. Tal lasi Moskvasse sõita Austria prokurör, kes ei juhindunud mitte rahvusvahelistest lepingutest, vaid Austria riigisisesest õigusest.

Leedu prokurörid kinnitavad, et nii tegutsedes rikkusid austerlased rahvusvahelist õigust.

Lisaks sellele väljendas Nevera kahtlust, et Golovatovit ei viidud isegi välja lennujaama transiittsoonist, kus ta vahistati. Peaprokuröri sõnul ei saa sellist võimalust, arvestades informatsiooni vastuolulisust, välistada.

Leedu jaoks ei ole Nevera sõnul vastuvõetav Austria selgitus, et otsus võeti vastu Austria seadusandluse kohaselt, mitte mõlema riigi suhteid reguleerivaid rahvusvahelisi väljaandmislepinguid järgides.

Nevera märkis, et rahvusvahelise õiguse ülimuslikkus riigisisese seadusandluse üle on sätestatud Austria põhiseaduses.

Nevera sõnul on praegu raske öelda, kuidas reageerib Leedu rahvusvahelise õiguse võimalikule rikkumisele Austria poolt.