86-aastane Jean-Marie kutsus oma tütre viha esile, korrates oma seisukohta, et natside gaasikambrid olid vaid üks detail ajaloos, ning kaitstes Prantsuse Teise maailmasõja aegset natsidega koostööd teinud juhti marssal Philippe Pétaini, vahendab The Local.

Jean-Marie ütles ajalehele Le Figaro, et ei kandideeri erakonna kandidaadina Prantsusmaa kaguosas Provence-Alpes-Côte d'Azuri regioonis, kuigi arvab ise, et oleks rahvusrinde parim kandidaat.

86-aastane Jean-Marie andis kandideerimisest loobumisest teatades veel ühe löögi tütre pihta. Kui Le Figaro küsis, kes peaks Jean-Marie arvates tema asemel kandideerima, pakkus ta välja oma lapselapse, 25-aastase Marion Maréchal-Le Peni, kes on erakonna tõusev täht ja kelle vaated on Marine'i omadest konservatiivsemad.

„Kui ta nõustub, arvan ma, et ta juhiks väga head nimekirja. Ta on kindlasti parim, ma ei ütle, et peale mind, aga ta on,“ ütles Jean-Marie Le Figarole.

Tundub, et Jean-Marie kandideerimisest loobumisega detsembrikuistel valimistel on Marine siiski võitmas lahingut liiga radikaalsete vaadetega isa poliitikast kõrvatõrjumiseks.