„Ma tegin selfi tema soovil koos märgiga, mis minu jaoks tähendas „OK”. Mind informeeriti, et sellel märgil võib olla teine tähendus. Niipea, kui ma sellest teada sain, nõudsin ma kohe, et see eemaldataks,” seletas Le Pen uudisteagentuurile AFP. „Ma ei olnud kunagi kuulnud selle minu jaoks üsna süütu žesti teisest tähendusest.”

AFP viitab Christchurchi mošeetulistajale Brenton Tarrantile, kes samuti selle märgi tegi pärast seda, kui talle esitati süüdistus 51 inimese mõrvas.

„Erakond EKRE, mis on saavutanud tuntust vägivallategudes süüdi mõistetud inimeste ja neonatsidele kaasatundjate poolest, tegi läbimurde 3. märtsi parlamendivalimistel,” teatab AFP.

Kaalep postitas foto endast Le Peniga vastuolulist käemärki tegemas oma Facebooki-kontole eile ennelõunal. Tänaseks on postitus eemaldatud. ja kuvatõmmis Delfi otseblogis ilmunud Kaalepi Facebooki-postitusest näeb täna välja selline:

Le Peni ründas täna ajalehes Le Monde teravalt Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni erakonna La République En Marche nimekirja esinumber Euroopa Parlamendi valimistel, endine minister Nathalie Loiseau. Le Pen vastas sellele telekanali France 2 hommikusaates „Télématin”.

„Marine Le Pen reisis teisipäeval Tallinna, Eestisse, et kohtuda siseministriga, kellel on Ameerika valgete ülemvõimu pooldajate žestid, kes ütleb „black must go back” või et vanem kui 27-aastane naine, kellel ei ole last, on ühiskonna jaoks raiskamine...” ütles Loiseau.

„Kas te olete seda informatsiooni kontrollinud?” küsis Le Pen, mille peale vastas ajakirjanik Caroline Roux, et tsiteeris Loiseaud.

„Ma oleksin üllatunud, kui ta oleks midagi sellist öelnud. See on liikumine, mis on praegu tsentristlikus valitsuses,” ütles Le Pen Eesti siseministri kohta.

Ka telesaates pidi Le Pen kommenteerima oma fotot Kaalepiga. Seal ütles ta, et see on „rahvusvaheline sukeldujate märk, mis tähendab „OK, kõik on hästi””.